Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Кисели краставички
Кисели краставички
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За 1 буркан:
9-10 краставички (корнишони)
10 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1/4 средно голяма глава лук
1 равна с.л. сол
1 ч.л. захар
1 к.ч. оцет (80 мл)
изсушен копър
Краставичките се накисват за 2 часа в студена вода. Измиват се и се отрязват връхчетата им от двете страни. В компотени буркани от 800 мл се слагат черния пипер, дафиновия лист и лукът, нарязан на филийки. Отгоре се подреждат краставичките изправени. Върху тях се слага по малко изсушен копър, солта, захарта и оцета. Бурканите се допълват с вода и се затварят херметически с капачки. Варят се в тенджера с вода и се изваждат 5 минути след като водата заври. Обръщат се с капачката надолу и се покриват с хавлиена кърпа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
у дома от години се ползва тази рецепта за стерилизирани кисели краставички, но ние не слагаме дафинов лист, ще опитаме догодина
Това е любимата ни туршия!
Ако желаете, може да сложите линк към Кисели краставички
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова